Orel stepní (Aquila nipalensis)

pic/animal/foto1/big/109.png
Řád: dravci Accipitriformes
Čeleď: jestřábovití Accipitridae
Rozmnožování:
Hnízdo mívá převážně na zemi, méně často na keřích. Snáší 1- 3, vzácně i více vajec, nejčastěji bývají 2, na kterých sedí 45 dnů. Mládě je opeřené ve dvou měsících stáří. Dospívá okolo 4. roku života.
Způsob života:
Obývá suché stepní a polopouštní oblasti. Na jeden pár připadá území 7,5 - 50 km .
Zajímavosti:
Je stěhovavý, populace z Evropy a západní Asie zimují v Africe, Malé Asii a Arábii, východní populace v Indii. Dožívá se přes 40 let.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Střední savci Malí savci Ptáci
střední savci, malí savci, ptáci
Stepi, buše, prérie Lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie, lesnaté savany, řídké lesy
Rozměry72-81 cm      Hmotnost2,4-3,9 kg
běžný druh