Páv korunkatý (Pavo cristatus)

pic/animal/foto1/big/131.png
Řád: hrabaví Galliformes
Čeleď: bažantovití Phasianidae
Rozmnožování:
V toku samec roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před samičkami. Hnízdo bývá umístěné ve vysoké trávě, v keřích a je dobře zamaskované. Snáší do 10 vajec a sedí na nich 28 - 31 dnů.
Způsob života:
Obývají džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček.
Zajímavosti:
Přesto, že se pávi chovají již několik tisíciletí, svůj vzhled v podstatě nezměnili. Někdy se mohou vyskytovat bílí jedinci.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Hmyz Semena, bobule Červi, ponravy
hmyz, semena, bobule, červi, ponravy
Pralesy (tropy) Lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy), lesnaté savany, řídké lesy
Rozměry90 cm      Hmotnost2,7-6 kg
běžný druh