Osel poitouský (Equus asinus)

pic/animal/foto1/big/14.png
Řád: lichokopytníci Perissodactyla
Čeleď: koňovití Equidae
Rozmnožování:
Po 285 dnech březosti mívá samice jediné mládě.
Způsob života:
Tento představitel největší rasy domácích oslů je francouzským národním plemenem.
Zajímavosti:
V druhé polovině 20. století téměř došlo k vyhynutí těchto oslů. V 70. letech jejich počet klesl na 44 kusů, jen za velkého úsilí několika nadšenců se toto plemeno podařilo zachránit. Nyní evropská populace představuje přes 200 chovných jedinců.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Listí, výhony Tráva
listí, výhony, tráva
Domácí zvíře
domácí zvíře
Rozměry140-163      Hmotnost250-430 kg
běžný druh