Korela chocholatá (Nymphicus hollandicus)

pic/animal/foto1/big/152.png
Řád: papoušci Psittaciformes
Čeleď: kakaduovití Cacatuidae
Rozmnožování:
Hnízdí ve stromových dutinách, kde snáší 3 - 7 vajec, která zahřívají 18 - 21 dnů. Mláďata vylétají po pěti týdnech.
Způsob života:
Mimo období rozmnožování žije v hejnech, která se často stěhují za potravou na větší vzdálenosti.
Zajímavosti:
Velmi často se v různých mutacích chová v zajetí a dá se snadno ochočit.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Plody, ovoce Semena, bobule
plody, ovoce, semena, bobule
Stepi, buše, prérie Lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie, lesnaté savany, řídké lesy
Rozměry30-33 cm      Hmotnost80-100 g
běžný druh