Husa tibetská (Anser indicus)

pic/animal/foto1/big/161.png
Řád: vrubozobí Anseriformes
Čeleď: kachnovití Anatidae
Rozmnožování:
Hnízdí na zemi v koloniích v mokřadech pod stromy nebo ve skalnatých terénech od května do června. Samice snáší 4 - 6, výjimečně až 8 vajec, na kterých sedí 27 - 30 dnů. Mláďata začínají létat ve věku okolo 2 měsíců.
Způsob života:
Obývá vlhké lokality na náhorních plošinách ve výškách 4 000 - 5 000 m n. m. Je tažná, zimuje v nížinách, v mokřadech a v okolí jezer a řek.
Zajímavosti:
Dříve se nazývala husa indická.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Listí, výhony Semena, bobule Tráva
listí, výhony, semena, bobule, tráva
Hory Mokřady, bažiny
hory, mokřady, bažiny
Rozměry71-76 cm      Hmotnost2-3,2 kg
běžný druh