Binturong (Arctictis binturong)

pic/animal/foto1/big/49.png
Řád: šelmy Carnivora
Čeleď: cibetkovití Viverridae
Rozmnožování:
V přírodě nemá pevně dané období rozmnožování, po březosti trvající okolo 84 - 99 dnů rodí obvykle 1 - 3 mláďata, výjimečně jich může být až 6.
Způsob života:
Vyskytuje se v hustých tropických pralesích, aktivní je převážně v noci, ale zastihnout ho lze i ve dne. Živí se sladkým ovocem, výhonky, malými obratlovci a ptačími vejci.
Zajímavosti:
Velmi dobře šplhá a má ovíjivý ocas za který se může i zavěsit. Dožívá se přes dvacet let.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Malí savci Plody, ovoce Vejce
malí savci, plody, ovoce, vejce
Pralesy (tropy)
pralesy (tropy)
Rozměry61-96 cm      Hmotnost9-20 kg
běžný druh