Tamarín pinčí (Saguinus oedipus)

pic/animal/foto1/big/59.png
Řád: primáti Primates
Čeleď: kosmanovití Callitrichidae
Rozmnožování:
Po 140 dnech březosti rodí dvě mláďata, která stejně jako u ostatních tamarínů nosí samec a samici je předává jen na kojení.
Způsob života:
Žije v malých rodiných skupinách.
Zajímavosti:
Tento druh tamarínů je ohrožený devastací svého životního prostředí. Živí se ovocem, semeny, mízou, silně je zastoupena i živočišná složka - hmyz, ještěrky a drobní ptáci.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Hmyz Plody, ovoce Vejce
hmyz, plody, ovoce, vejce
Pralesy (tropy)
pralesy (tropy)
Rozměry21-36 cm      Hmotnost360-510 g
druhý stupeň