Tygr ussurijský (Panthera tigris altaica)

pic/animal/foto1/big/81.png
Řád: šelmy Carnivora
Čeleď: kočkovití Felidae
Rozmnožování:
Samice mívá po 93 - 111 dnech březosti 2 - 4 mláďata, která kojí až půl roku. Ve dvou letech se osamostatňují a dospívají do tří let.
Způsob života:
Žije samotářsky v rozsáhlých lesích, kde loví především divoká prasata a jeleny.
Zajímavosti:
V současnosti žije pouze na ruském Dál- ném východě. V přírodě jsou jeho stavy odhadovány na 450 - 500 jedinců. Je největším podruhem, velcí samci mohou mít hmotnost do 300 kg. Dožívá se přes 20 let.
Potrava Biotop Rozměry Ohrožení
Velcí savci Střední savci
velcí savci, střední savci
Lesy (mírné klima)
lesy (mírné klima)
Rozměry180-280 cm      Hmotnost100-280kg
třetí stupeň