Vlk Hudsonův

(Canis lupus hudsonicus)
Potrava: 
mršiny
střední savci
velcí savci
Hmotnost: 
40-65 kg
Délka: 
130-160 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
řeky, okolí řek
Ohrožení: 
běžný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Psovití
Rozmnožování: 
Samice rodí po 62 - 65 dnech 3 - 6 i více mláďat, po 10 - 12 dnech se jim otevírají oči. Matka mláďata kojí asi 2 měsíce. Dospívají v 1 - 2 letech.
Způsob života: 
Vlci se sdružují do smeček V létě jsou smečky tvořené jen jednotlivými rodinami, v zimě se sdružuje více rodin pohromadě. Větší kořist loví štvaním a vybírají si hlavně nemocné nebo slabé kusy.
Zajímavosti
Vlk Hudsonův pochází z východní Kanady z okolí Hudsonova zálivu, tento velký poddruh je také celoročně bíle zbarvený a nepřebarvuje se ani v letním období. Ne vždy je uznáván jako samostatná subspecie. Loví většinou velké druhy kopytníků, méně často i menší zvířata. V přírodě se dožívá okolo 7 let, v zoologických zahradách 12 - 15 let.

Fotogalerie

Video archiv